הכנות לקראת מכירת רכב
כדי באמת למכור רכבים טובים אנחנו צריכים גם לקנות רכבים טובים, לכן אחרי שנכנסת הזמנה באתר הצוות מתחיל בבדיקות רקע לרכב. חלק מהבדיקות אוטומטיות וחלקן ידניות, בין היתר בודקים שהרכב לא גנוב, שאין קריאת שירות פתוחה, עוברים על התמונות וגם בודקים שהעבר הביטוחי של הרכב נקי.
ההכנות של הלקוח
כדי לדאוג שהעסקה מוכנה מכל הכיוונים ולא פתאום נתקל באיזו חסימה במעמד העברת הבעלות, גם מהלקוחות נדרשת הכנה מסויימת.
היום יש אפשרות להעביר בעלות באינטרנט, ממש ככה מהטלפון. השירות ניתן באמצעות כניסה למערכת ההזדהות הלאומית, וכדי שאנחנו נוכל להעביר בעלות ביום המכירה, נדרש להשלים את תהליך ההרשמה באתר כמו שמוסבר בקישור הבא (
סרטון הסבר להרשמה למערכת הזדהות לאומית
). מתי לא נוכל לבצע העברת בעלות באינטרנט? במקרים הבאים:
העברת בעלות לרכבי דיפלומטים, או"ם וארגונים בינלאומיים
העברת בעלות לרכב סיור ותיור
העברת בעלות למנהלי עיזבון, מפרקים, העברה על פי צו בית משפט, החלטות שיפוטיות, כונסי נכסים
העברת בעלות מכרזים הוצאה לפועל
העברת בעלות מכרזים משרד הביטחון
העברת בעלות מעולה חדש לעולה חדש כאשר קיימת הגבלת מכס לצרכי העברת בעלות
העברת בעלות לרכבים עם הגבלות מכס בכפוף לאישורי המכס
העברת בעלות לרכבים שאין להם טסט
לאחר בדיקה תקינה לרכב נעביר לכם את הכסף באמצעות העברת זה"ב. העברת זה"ב זהו שירות של בנק ישראל המיועד בדיוק לסוג כזה של עסקאות, מידע נוסף תוכלו למצוא בקישור הבא (
קישור לבנק ישראל
). כדי שנוכל לבצע את העברת הזה"ב לחשבון שלכם, נצטרך את מספר ה-IBAN של החשבון שלכם אותו תוכלו להשיג באפליקציות של הבנקים או באתר האינטרנט באזור האישי.
רכבים משועבדים
הרכב משועבד? אין בעיה! כאשר הרכב משועבד לגורם מימון מסויים הוא למעשה לא לגמרי בבעלותכם ולכן אי אפשר להעביר בעלות לצד שלישי בלי סגירת השעבוד, ישנה חסימה טכנית וזה פשוט לא מתאפשר. אם בבעלותכם רכב משועבד ואתם מעוניינים למכור אותו יש שתי דרכים:
1. אם אין לכם את היכולת לסגור את השעבוד בלי כספי המכירה של הרכב אנחנו נסגור את השעבוד בשבילכם. אתם נדרשים להשיג "מכתב כוונות" מחברת המימון שבמסמך הזה בעצם חברת המימון מצהירה על הסכום שאותו היא דורשת לטובת הסרת השיעבוד ואת פרטי חשבון הבנק שאליו יש להעביר את הכסף. אחרי בדיקת הרכב ובכפוף למסמך "מכתב כוונות", אנחנו נעביר את הכסף לכיסוי השעבוד ישירות אל חשבון הבנק של חברת המימון. מיד לאחר קבלת הכסף חברת המימון תפעל להסיר את השעבוד, תהליך שיכול לקחת כמה ימים. לאחר כיסוי השעבוד שלנו ניקח את הרכב לסוכנות ושם הוא יחכה עד להסרת השעבוד. בתום התהליך, לאחר שהשעבוד הוסר, נעביר את שאר הכסף ללקוח בהעברת זה"ב, ולאחר מכן נשלים את תהליך העברת הבעלות מרחוק. נציין שהזמן שלוקח להסרת השעבוד משתנה בין חברות המימון ולוקח בד"כ בין כמה שעות לכמה ימים.
2. אם ביכולתכם לסגור את השעבוד באופן עצמאי ללא שימוש בכספי המכירה של הרכב אתם יכולים לעשות את זה. המשמעות היא טרם המפגש נצטרך לוודא שהשעבוד באמת הוסר. הבדיקה נעשית באינטרנט יחד באמצעות המערכת להזדהות לאומית ולוקחת דקות בודדות.
מידע נוסף לגבי מכירת רכב משועבד תוכלו למצוא
בקישור הבא
.
רכבים שהיו בליסינג
רכב טוב הוא רכב טוב, ואין לנו בעיה לקנות גם רכבים שהיו בליסינג, חברה או השכרה אבל כדי שנוכל לוודא אחר כך שאנחנו באמת מכירים את הרכבים שאנחנו מוכרים, אנחנו צריכים לדעת מה אנחנו קונים. מהסיבה הזו, לקוחות שרוצים למכור רכב שהיה בעברו ליסינג יצטרכו לצרף גם מסמך "גילוי נאות" מחברת הליסינג. המסמך הוא מסמך מוכר וחברות הליסינג מחויבות על פי חוק להביא לכם אותו במעמד הקנייה. אין גילוי נאות? יש לנו עוד פתרונות.
היסטוריית טיפולים
כדי שנוכל בהמשך להציג את כל המידע על הרכב כמו שאנחנו רוצים, אנחנו צריכים להבין מה אנחנו קונים. אנחנו בטוחים ששמרתם על הרכב בצורה מושלמת אבל היסטוריית הטיפולים מספרת לנו מה עבר על הרכב מבחינה מכנית, אילו חלקים הוחלפו, מה התיקונים שנעשו ובכללי, אנחנו רוצים לוודא לדעת שהרכב טופל באופן סדיר. דמיינו את עצמכם קונים רכב חדש שלידו מוצגת כל היסטוריית הטיפולים שלו, אז ככה זה יהיה אצלנו 🙂.
ייפוי כוח
במקרה שבעל הרכב לא יהיה נוכח ביום העברת הבעלות, אתם נדרשים להביא ייפוי כוח חתום ע"י בעל הרכב ותעודה מזהה מקורית (לא צילום) וזאת על פי נהלי משרד התחבורה. את ייפוי הכוח אפשר להוריד מכאן (
קישור לטופס ייפוי כוח להעברת בעלות
).
לגבי הרכב, אין צורך לקחת לשטיפה, ואין צורך לבשם את הרכב. אנחנו מסתכלים בתוך הקנקן! מבינים את הרכב ומצבו ולפי זה מקבלים את ההחלטה. כדי לוודא שנוכל לראות את כל הרכב כמו שצריך נצטרך גישה לכל המושבים ותא המטען וכדי לוודא שלא תשכחו שום דבר חשוב ברכב אנחנו ממליצים לעשות סיבוב קצר ברכב בנחת לפני שאנחנו באים.